Vi har alle vært der, og ønsker at vår opprørte baby eller småbarn definitivt vil fortelle oss hva de trenger! Selvfølgelig er det ikke virkelig mulig, så i stedet går vi gjennom vår Mama Mplo Mama Checklist, du vet den ”” Er de sultne, tenner, syke, lei, søvnige eller trenger en bleieendring? Vel, jeg vil gjerne hjelpe deg med å forkorte den listen ved å gi deg en oversikt over baby- og småbarns søvnbehov, så du vet at de får tilstrekkelig hvile! I denne korte artikkelen vil vi snakke om hvorfor mengden søvn babyene våre og småbarn får er avgjørende og hvor mye søvn babyer og småbarn trenger. I tillegg har vi et nyttig dandy babyløvdiagram som vil hjelpe deg med å forstå søvnbehovene til den lille.

Baby Sleep Chart – En guide til alt om babyens søvnbehov

Betydningen og virkningen av tilstrekkelig søvn

Det er ingen hemmelighet at tilstrekkelig søvn er vitalt essensielt for vekst, helse og kognitiv utvikling av babyer og småbarn. I følge en kort artikkel fra 2016 publisert i Journal of Medical Sleep Medicine og godkjent av AAP, “Soving Antall anbefalte timer regelmessig er assosiert med bedre helseutfall, inkludert forbedret oppmerksomhet, atferd, læring, hukommelse, emosjonell regulering, livskvalitet og mental og fysisk helse. Å sove færre regelmessig enn antall anbefalte timer er forbundet med oppmerksomhet, atferd og læringsproblemer. Utilstrekkelig søvn øker også risikoen for ulykker, skader, hypertensjon, overvekt, diabetes og depresjon. ”

Du kan observere virkningen av god eller dårlig søvnhygiene i dagliglivet med ditt eget barn. Legg merke til babyens atferd etter at søvnbehovene har blitt oppfylt vice når de er søvnmangel. En baby som ikke er godt uthvilt, har en tendens til å koble seg fra verden rundt dem. De er ikke interessert i å spille, de er ofte cranky, og de kan være spesielt masete sent på ettermiddagen. De har også en proklivitet til å sovne under korte bilturer. En pjokk som ikke er godt uthvilt, kan være hyperaktiv, spesielt rundt sengetid. De kan ofte oppføre seg rastløs, kan ha problemer med sin oppførsel under sosiale aktiviteter og kan være mye mer ulykkesutsatt.

Godt hvilte babyer

Mens nyanser i atferd kommer til å avhenge av din lille ens distinkte personlighet, er det veldig vanlig å se godt uthelt babyer mye mer nysgjerrige på å utforske verden rundt dem, i stand til å flytte forbi små frustrasjoner uten store reaksjoner, i stand til å spise mye mer Effektivt fordi de kan holde seg våken for å ta en full fôr og i stand til å takle de sene ettermiddagens “heksetimer” med letthet. Du vil merke at din godt uthelte småbarn er energisk, men ikke hyper, mye mer følelsesmessig balansert (noe som ikke innebærer at de ikke kommer til å ha en og annen nedbrytning, men det vil ikke bli så lett utløst eller forekommer like ofte) og er klar og forberedt på å utforske verden rundt dem.

Å møte babyen din eller småbarns søvnbehov garanterer ikke deg et fornøyd barn hele tiden. Det tar en enorm gjenstand av sjekklisten din og lar deg bruke mindre tid på å spille Sherlock Holmes for å finne ut av årsaken til opprør i en gitt situasjon. Med yngre babyer ser sultne og utmattede signaler ofte like ut. Hos eldre babyer og småbarn kan oppstyr i forhold til så mange ting, inkludert å være sliten, tenner, separasjonsangst osv. Hvis du umiddelbart kan krysse utmattet av listen din som begrenser mulighetene raskere, noe som til slutt gjør morslivet litt enklere og som ikke gjør det ‘ T vil det?

Baby Sleep Needs – Brudd av aldersgrupper (Baby Sleep Chart)

Så nå som du vet hvorfor den beste mengden søvn er viktig, la oss snakke tall. All informasjon om anbefalte timer med søvn som deles her er samlet fra artikkelen ovenfor. så vel som noen anbefalinger som tilbys av National Sleep Foundation. Jeg personlig følger disse anbefalingene med mitt eget barn og deler dem med kundene mine i mine private konsultasjoner. Jeg kan personlig bevitne gyldigheten deres. Husk også at hvert barn trenger en litt annen mengde total søvn for å føle seg uthvilt. Dette er grunnen til at jeg tilbyr et utvalg for anbefalte timers søvn. Når det gjelder hvor mange lur anbefales for hver aldersgruppe, er disse anbefalingene basert på søvnevnen til friske babyer med gode søvnvaner.

Baby Sleep Needs-Nyfødte (0-3 måneder)

I gjennomsnitt trenger babyer i dette aldersområdet mellom 14 til 17 timers søvn i løpet av en 24 -timers periode. Nyfødte rundt en måned trenger mellom 6 til 8 timers søvn. De trenger også 10 til 12 timer med nattesøvn. Søvnmønstrene deres er uorganiserte. For det meste tar de en lur hvert 45 til 60 minutt til leggetid. Når de kommer nærmere 3 måneder, trenger de mellom 4 til 5 timers søvn i løpet av dagen. De får denne søvnen ved å ta 3 til 4 lur ogTrenger også 10 til 12 timers søvn.

Baby Sleep Needs-Spedbarn (4-11 måneder)

I gjennomsnitt trenger babyer i dette aldersområdet mellom 12 til 15 timers søvn i løpet av en 24 -timers periode. Dette inkluderer lur og nattesøvn. Rundt 6 måneder trenger babyer 3 til 4 timers søvn som de vanligvis får ved å ta 2 eller 3 lur om dagen, og de trenger også 10 til 12 timers søvn om natten. Rundt ni måneder trenger mange babyer mellom 2 til 3 timers søvn som de vanligvis oppnår ved å ta 2 lur 10 til 12 timers nattesøvn.

Babyens søvnbehov-småbarn (1-2 år)

Du finner på babyens søvnkart at småbarn i dette aldersområdet trenger mellom 11 til 14 timers søvn i løpet av en 24 -timers periode. Mange småbarn slipper til en lur like etter deres første bursdag, men noen holder fast på to lur til 18 måneder. Disse naps burde gjennomsnittlig mellom 2 til 2,5 timer, og de trenger fortsatt å sove mellom 10 til 12 timer om natten. Mange småbarn henger på den ene luren til 3 år. Men noen småbarn henger på lur til ca 5.

Ta bort

Det er tre ting jeg alltid vil at foreldre skal vite når det gjelder baby- og småbarns søvnbehov. Den første er at de trenger mye mer søvn enn du kanskje forventer! Det andre er at bedre søvn på dagtid absolutt korrelerer med bedre nattesøvn. For babyer og småbarn er det en vanlig misforståelse at hvis du begrenser søvn om dagen, vil de sove bedre om natten. Til slutt setter Maslows hierarki av behov å sove og spise på samme nivå som å puste. Bløt det et sekund! Tilstrekkelig søvn er et fysiologisk imperativ for menneskelig eksistens, men det er noe de små ikke kan gjøre uten oss. Vi må tilby passende muligheter så vel som timing og miljø å oppnå.

Disse søvnmulighetene tilbys best når de ikke er tilfeldige, men konsistente. Det innebærer at lur og sengetid forekommer omtrent samtidig hver dag. Praktisk talt alle foreldre vil være enige om at barnet deres gjør det best med konsistens, og hvis du noen gang skulle jobbe med en søvnspesialist, vil de fortelle deg at det er limet som holder planen sammen. Så nå som du vet hvor mye søvn babyen din eller småbarn trenger og hvorfor det er viktig, oppfordrer jeg deg til å lage en rutine for dem ved å bruke den kunnskapen og garantere at den lille er i stand til å få tilstrekkelig søvn og trives!

Har du mye flere søvnspørsmål? Spør i kommentarene

om forfatteren

Du kan også glede deg over:

Sleep Training Twins – Fire forslag til en bedre natts søvn for tvillinger

Sleep Training din pjokk – enkle forslag for å få den lille på en rutine.

Nyfødt vil ikke sove? Nyfødte søvnforslag fra en ekspert!

Pin for senere -baby Sleep Chart -En guide til alt om babyens søvnsyklus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *