Deling bryr seg!

Dele

kvitring

Dele

Friske ungdommer fra tenner til føtter: Ungdommer og helse

Helsevarsling: Får ungdommene dine tilstrekkelig jern?

Av Peg Rosen for sunne ungdommer fra tenner til føtter

Jernmangel i USA er ikke den svøpe det var for et halvt århundre siden. Selv med forbedret ernæring så vel som mye bedre overvåking, forblir den imidlertid den mest typiske ernæringsmangel. Uten tilstrekkelig jern kan ikke røde blodlegemer effektivt gi oksygen til kroppen, ifølge Lauren Graf, en pediatrisk ernæringsfysiolog ved Montefiore Medical Center i New York City.

Barn er i største fare i spedbarnsalderen og ungdomstiden, når kostholdsplanen kanskje ikke tilfredsstiller de økte jernkravene til de raskt voksende kroppene. Overvektige barn har også høyere risiko, viser studier, potensielt siden de har en tendens til å snacks oftere i tillegg til å spise større mengder søppelmat.

Ubehandlet, jernmangel kan til slutt føre til anemi, som alvorlig kan forsinke et barns vekst så vel som nevrologisk utvikling.

Heldigvis er jernmangel enkel å finne så vel som godbit. “En blodprøve på legekontoret kan fortelle. I mange tilfeller kan det å få jernnivå opp være så enkelt som å endre hva barnet ditt spiser, sier Graf.

Her noen grunnleggende metoder for å hjelpe barnet ditt med å forhindre jernmangel fra starten av:

Kjenn skiltene: Ungdommer med jernmangel kan være treg, se slitne så vel som bleke eller ofte bli syke.

Amm babyen din, om mulig: ammede spedbarn har lavere fare siden typen jern som er inneholdt i morsmelk er ekstremt enkel for kroppene deres å absorbere, ifølge Shari Portnoy, en kostholdsekspert ved barnehagen i New York.

Ikke unngå frokost. “Frokost er en enkel tid å få litt strykejern i kostholdet, siden frokostblandinger i tillegg til brød generelt er forsterket med jern,” uttaler Graf. I tillegg hjelper juice så vel som frukt som er rike på vitamin C kroppen med å ta i jern.

Gå enkelt på melken. Melk gir mange ernæringsmessige fordeler, men det begrenser også kroppens evne til å ta inn jern i jern. Ungdommer som fylles på melk kan også ofre område for jernrik mat i dietten. National Institutes of Health and Wellness antyder at barn eldre enn 12 måneder drikker ikke mer enn 16 til 24 gram melk hver dag (eller så mye som omtrent tre små glass).

Spis hele matvarer i tillegg til et godt avrundet kosthold. Lean kjøtt, fjærkre så vel som skalldyr er blant de aller beste kildene til hemjern, eller jern fra dyrevev, som raskt absorberes av kroppen. Andre jernkilder inkluderer greener, belgfrukter, hele egg, soyabønner, fullkorn samt tørket frukt.

Relatert nøyaktig hvordan du kan ta vare på deg selv i 2021

Men du krever ikke å besette hvilken mat som har hva du skal hjelpe ungdommene dine med å forhindre jernmangel, ifølge Graf. Hvis ungdommene dine spiser sunne måltider uten mye bearbeidet mat, bør de få alt jernet de trenger. Foto: @istockphoto.com/lisegagne

har bidratt til mange magasiner så vel som nettsteder, inkludert Healthy Kids, More, Redbook, Self, Genuine Simple, foreldre, husholdningssirkel, amerikansk baby, parentcenter.com samt webmd.com. Hun blogger på Relish-Dhis.blogspot.com.

Link to this post:Health Alert: Are Your youngsters getting sufficient Iron?

0/5

(0 Reviews)

Deling er omsorgsfull!

Dele

kvitring

Dele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *