Hvis du er en sykepleie eller utelukkende pumper mamma, vil det komme en tid hvor du er klar til å skalere pumpingen din eller si farvel til pumpen for godt. Denne guiden vil hjelpe deg med å avvenne fra pumpen raskt eller sakte skala tilbake pumping hvis du har en overforsyning. Avvenning fra pumping er faktisk mye enklere enn du forventer når du har kontroll over når og hvor mye du pumper og kan velge metoden som passer deg best.

Hvordan avvenne av å pumpe – ammingsforslag fra en proff

Hvorfor vil du avvenne av å pumpe

Du kan være mor til en for tidlig baby og har pumpet mens Babe var i NICU eller sykehus. Nå som babyen er hjemme og ammer vakkert, er du klar til å redusere mengden du pumper.

Eller du kan ha pumpet for å hjelpe deg med å etablere forsyning eller bygge en frysestash av morsmelk. Nå som du har en flott forsyning og/eller en fryser full av flytende gull, kan det være på tide å redusere pumpingen.

Du kan være en utelukkende pumpe og mate mamma, og det lille begynner å avvenne av flasken, og du er klar til å redusere pumpingsinnsatsen.

Eller du har kanskje kommet tilbake til jobb og har pumpet på dagen, men nå tar det lille faste stoffer eller en annen melkekilde på dagen, og du vil ikke lenger fortsette å pumpe mens du er på jobb.

Uansett hva grunnen til avvenning fra pumpen, om du planlegger å pumpe mindre eller helt slutte å pumpe helt, kan disse forslagene brukes individuelt eller kombinert for å nå målet ditt.

Øk tiden mellom pumpeøkter

Hvis du for øyeblikket pumper hver 2-3 time, begynner du sakte å forbedre tiden mellom øktene. Gå sakte ved å begynne med å legge til 30 minutter til 1 time mellom pumpeøktene. La din komfort være din guide. Hvis du føler deg altfor full eller ubehagelig, vent til følelsene avtar før du forbedrer tiden mellom å pumpe. Etter hvert, når tiden øker mellom øktene, vil du kunne slippe en økt eller to.

Reduser tiden du pumper på hver økt

Begynn med å redusere tiden du pumper hver økt med 3- 5 minutter hver 3. 5. dag. For eksempel, hvis du for øyeblikket pumper i 20 minutter 4 ganger om dagen, vil du avta til 17 minutter 4 ganger om dagen. Etter 3-5 dager kan du deretter redusere pumpetiden din videre, og gå fra 17 minutter til 14 minutter per pumpesession. Hvis du er en mamma som har slitt med lav forsyning i det siste, eller hvis du merker en betydelig reduksjon i melkeproduksjonen, ville jeg ventet hele 5 dager før jeg avtok ytterligere. Hvis du for øyeblikket har en overforsyning, vil jeg redusere tiden din hver tredje dag.

Hvis du bare vil slippe visse økter, må du bare redusere tiden å pumpe på disse øktene. For eksempel, hvis du pumper mens du er på jobb og bare vil slippe øktene på dagen, vil du redusere pumpingstiden på dagtid og bevare AM- og leggetidspumping/fôr.

Slipp en økt

Hvis du vil eliminere en pumpeøkt eller avvenne helt fra pumping, kan du slippe en økt om gangen. Hvis du for øyeblikket pumper AM, middag, kveldsmat og før sengetid, vil jeg anbefale å begynne med å slippe middagspumpingsøkten. Når kroppen din har tilpasset seg, kan du fortsette å slippe økter når du føler deg komfortabel.

Hvis det virker for mye å slippe en hel pumpeøkt på en gang, kan du redusere tidspunktet for den økten til du er i stand til å slippe den. Vanligvis, når du kommer ned til 7-8 minutter, kan du droppe økten uten for mye engorgement eller ubehag.

Vær oppmerksom på kroppen din

I en ideell verden kan du bare slutte å pumpe, og alt ville være bra. Dessverre kan det være litt mye mer komplisert enn det. Å stoppe kald kalkun kan tømme hvilken forsyning du har, forårsaker blokkerte kanaler, mastitt eller betydelig ubehag. Det er viktig at du tar hensyn til ledetrådene kroppen din gir deg under denne prosessen.

Husk at melk er en forsynings- og etterspørselsprosess. Ved å redusere mengden du pumper, vil du redusere mengden melk du produserer. Prosessen er imidlertid litt forsinket. Det kan ta noen dager før tilførselen din synker i reaksjon på den reduserte pumpingen. Dette er beskyttende slik at du ikke mister forsyningen din hver gang babyen din blir syk eller går på sykepleierangrep, eller at du savner en pumpesession. Det er viktig å være klient med prosessen. Vent til du ikke lenger føler deg veldig full eller ubehagelig før du enda mer reduserer pumpingen. Å redusere for raskt eller alt på en gang kan forårsake tilstoppede kanaler eller mastitt som kan være smertefullt og utfordrende å takle. For mye mer informasjon om tilstoppede kanaler, kan du sjekke ut de forrige artikklene mine tilstoppede melkekanaler? Dette er hva du kan gjøre.

Hvis du vil redusere melkeforsyningen raskere, kan du prøve open områder til brystvortene dine).

Jeg håper du fant disse forslagene nyttige. Hvis du har spørsmål, eller hvis jeg kan hjelpe på noen måte, føl deg helt fri til å nå ut til meg, er jeg alltid glad for å hjelpe!

Om forfatteren:

Du kan også glede deg over:

Beste elektriske brystpumper for 2018 – Topp 9 valg

Elsker kroppen din etter fødselen uansett hvor postpartum du er.

3 ammingsforslag jeg hørte over en over – Og 3 ting jeg skulle ønske jeg hørte i stedet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *