Deling er omsorgsfull!

Dele

kvitring

Dele

Immuniseringer er en svært viktig fasit i samfunnet vårt, og reduserer forekomsten av alvorlige og noen ganger til og med dødelige smittsomme sykdommer. Som en av de viktigste folkehelseutviklingene på 1900 -tallet, har immuniseringer kommet langt i retning av å holde landets offentlige sunne og beskyttet. August har blitt ansett som nasjonal immuniseringsbevissthetsmåned for å bidra til å fremheve immuniseringer og immuniseringsopplæring for å øke etterlevelsen og øke offentlig bevissthet om viktigheten av immuniseringer gjennom livet.

Selv om immuniseringer er nødvendige for våre barn og spedbarn, er de også viktige for voksne, både store og små, og foreslås gjennom livene våre for å holde oss i fortsatt god helse underveis. Selv den sunneste voksne er ikke ugjennomtrengelig for smittsomme sykdommer, og sykdom kan spre seg raskt. Uten hjelp av immuniseringer kan et lite utbrudd raskt bli en folkehelsekrise. Immuniseringer lar oss alle gjøre vår del i å holde nasjonen vår trygg mot forebyggbare sykdommer.

Eldre individer, spedbarn og de med astma, kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), diabetes, hjertesykdom eller svekket immunforsvar har økt risiko for komplikasjoner hvis de blir utsatt for smittsomme sykdommer. Derfor er det viktig for alle individer å forbli oppdatert om immuniseringene sine.

Foreldre – Foreldre kan bidra til å beskytte barna sine ved å sikre at de er oppdatert på vaksinene sine og raskt etter immuniseringsplanen som er foreslått for barnets alder. For øyeblikket oppfyller ikke noen vaksinasjonsrater nasjonale folkehelsemål. Dette setter barn økt risiko for eksponering og gjør opprettholdelse av en riktig immuniseringsplan enda mer viktig for helsen til hver familie.

Graviditet – Det er viktig at gravide er oppdatert på vaksinene sine før graviditet, og får influensa og kikhoste (kikhoste) vaksiner. Gravide mødre opplever fysiske endringer som kan gjøre dem mer sårbare for alvorlige influensa. Disse vaksinene beskytter både moren og barnet i løpet av de kritiske 12 månedene av svangerskapet.

Relaterte håndtering av fordøyelsesområdet symptomer

Barn-barnehage og barn i skolealderen har økt risiko for å få smittsomme sykdommer. Fordi barneomsorgssentre, klasserom og lekeplasser grupperer et høyt antall barn, utgjør disse områdene økt risiko for eksponering og overføring. Fra spedbarn til unge voksne til de i høyskolealderen, bør rutinemessige vaksiner administreres for å beskytte disse personene i skoleårene når risikoen for eksponering er høy.

Er vaksiner trygge? Hver vaksine i USA blir satt gjennom en spekter av sikkerhetstesting før de er lisensiert og forlenget for publikum. Faktisk har USA den sikreste, mest effektive vaksineforsyningen til dags dato. Vaksinasjoner er de rimeligste måtene å forhindre sykdom i dagens verden, og FDA og CDC jobber hånd i hånd med helsetjenesteleverandører i hele USA for å overvåke vaksinesikkerhet og gjennomgå rapporter om bivirkninger. Det er viktig å merke seg at de fleste rapporterte sidevirkninger fra vaksinasjoner er sjeldne, milde og midlertidige. Oftest resulterer disse sidevirkningene bare røde, hevelse eller ømhet på skuddstedet.

En sunn vaksinejournal tilsvarer et sunt individ. La oss se på hvert aldersområde og immuniseringene som er kritiske i disse fasene av livet.

Graviditet De første 12 månedene fra begynnelsen til fødselen er en kritisk tid for en mor og hennes ufødte baby. Og den beste måten å beskytte begge individer er å sikre at moren er oppdatert på både influensa og kikhoste (TDAP) vaksiner. Disse vaksinene er med på å gi babyen en viss immunitet, og denne beskyttelsen er viktig i løpet av de første månedene av livet. Morsantistoffer gir beskyttelse til det nyfødte i livmoren, og hjelper til med å forhindre alvorlige komplikasjoner. Mødre som fanger influensa eller kikhoste mens de er gravide har en mye større risiko for å gi den til babyen sin, og som et resultat, opplever komplikasjoner med graviditet som tidlig arbeid og fødsel.

Relaterte 5 resolusjoner Mødre skal ikke gjøre i 2020

Fødsel til 6childhood -immuniseringer er en viktig del av å sette opp ungdommen vår for en sunn fremtid. Tidlig beskyttelse og rettidig immunisering beskytter barn føry har en sjanse til å bli utsatt. Disse vaksinasjonene beskytter mot 14 alvorlige og potensielt dødelige sykdommer, inkludert: meslinger, hepatitt A og B, rotavirus, difteri, stivkrampe, kikhoste, Haemophilus influenszae type B, pneumokokk sykdom, polio, influensa, meslinger, mumps, rubella og chatchpox.

Preteens og tenåringer Når barna når sine preteen- og tenåringsår, har mange av barndomsvaksinene begynt å slite seg. Booster -doser hjelper til med å forevige disse immuniseringene i hele voksen alder. Preteens og tenåringer krever stivkrampe, difteri, kikhoste, kvadrivalent meningokokkkonjugatvaksine og HPV (humant papillomavirus) vaksiner. Unge voksne har ikke det befestede immunforsvaret til voksne, og er mindre utstyrt for å håndtere infeksjoner som HPV, hjernehinnebetennelse eller septikemi. Rettidige vaksinasjoner kan tilby foreldre tryggheten som inkluderer forebyggbar sykdomsbeskyttelse når de sender barna sine til skolen.

Voksne år Voksne lider unødvendig av sykdom som lett kunne blitt unngått hvis de hadde blitt vaksinert ordentlig. Mange voksne vurderer ikke engang behovet for rutinemessige immuniseringer, men disse voksenvaksinasjoner kan gi verdifull beskyttelse mot kikhoste, hepatitt, helvetesild og pneumokokk sykdom. Voksne bør få en influensavaksine hvert år sammen med TD- eller TDAP -vaksine hvis de ikke fikk den tidligere i livet. I tillegg bør TD -boosterskuddet gis hvert 10. år for å beskytte mot stivkrampe og difteri. Avhengig av deres alder, helsetilstand, vaksinasjonshistorie og reise, bør noen voksne også motta helvetesild, pneumokokk, hepatitt og HPV -vaksiner.

Relaterte viktige vitaminer du bør ta daglig

Daycares, lekeplasser, skoler, samfunnshus, sportsarenaer og andre sterkt sosiale områder setter individer med høy risiko for eksponering for smittsomme sykdommer. Med dagens utvikling i immunisering er det ikke nødvendig å håndtere risiko når det gjelder helsen til deg, din familie eller naboene dine. Rutinemessig og rettidig immunisering er like viktig for å beskytte ikke bare individet, men samfunnet for øvrig fra forebyggbare smittsomme sykdommer. Når det gjelder immuniseringer, betyr beskyttelse for en beskyttelse for alle.

Bidraget av: North County Health Services. NCHS bryr seg: Fra forkjølelse til komplekse graviditeter er vi her. www.nchs-health.org Ressurser:

Bilde med tillatelse fra FreedigitalPhotos.net

Hvis du ønsker å motta varsler om sunne levende tips, helsemyheter, foreldre og innlegg, kan du abonnere via e -post og følg oss på Facebook, Pinterest, Bloglovin, Google+ og Twitter. Abonner på vårt nyhetsbrev. Bli med på vårt sosiale nettverk

Å spare på kraften din om sommeren er nøkkelen! Direkte energi kan hjelpe deg #LiveBRITHER med deres teknologi og verktøy for å hjelpe deg med å spare penger på energiforbruket. Besøk DirectEnergy.com/plenti for mer informasjon.

Link til dette innlegget: National Immunization Month

0/5

(0 anmeldelser)

Deling er omsorgsfull!

Dele

kvitring

Dele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *